Sarri o Courtoisu: U timu samo želim motivisane igrače

Ostavio mogućnost odlaska

Sarri o Courtoisu: U timu samo želim motivisane igrače

Trener Chelseaja Maurizio Sarri ostavio je otvorenu mogućnost da će Belgijanac Thibaut Courtois napustiti klub do kraja prelaznog roka. 

Podsjetimo, za njegove usluge najozbiljnije se interesuje ekipa Real Madrida, a britanski The Sun je prije nekoliko dana objavio informaciju da je njegov agent urgirao kod vlasnika kluba Romana Abramoviča da ga pusti u Madrid za 40 miliona funti.

Belgijanac bi na taj način bio bliži svojoj djeci koja se nalaze u Madridu, a očigledno ništa protiv ovog transfera ne bi imao ni Maurizio Sarri.

"Nisam zainteresovan da pričam sa agentom, zanima me igrač. Želim čuti Courtoisa. Ako njegove riječi budu iste, morat ću razgovarati sa čelnicima kluba jer u ekipi želim imati samo igrače koji su najviše moguće motivisani da igraju ovdje", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svemu dodajmo da Courtois ima još samo godinu ugovora sa Chelseajem i da ga nema namjeru produžiti. Inače, prelazni rok na Otoku se završava u četvrtak navečer.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi