Foto: Real Madrid

Kraljevi predstavili novu garnituru

Treći dres Real Madrida je smeće - bukvalno!

Real Madrid je predstavio treću garnituru dresova koje će fudbaleri kraljevskog kluba nositi u novoj sezoni.

Fotografije ovog dresa su procurile prije određenog vremena i tada navijači i nisu bili previše zadovoljni njihovim izgledom, a sporan je bio i grb koji je trebao biti bez krune kako bi se odala počast nekim prošlom vremenima.

Ipak, kada je konačno zvanično predstavljen, treći dres je oduševio, a na grbu se ipak našla i kruna.

Ono što je puno zanimljivije jeste da je novi Adidasov rozi dres Kraljeva proizvela kompanija Parley Ocean Plastic, koja se bavi proizvodnjom vrhunske obuće i odjeće od prerađenog plastičnog otpada izvučenog iz okeana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boja novog trećeg dresa Reala nije slučajna - ona bi trebala asocirati na koralje, te bi na taj način novi dresovi trebali služiti kao opomena i podsjećanje na zagađenost okeana.

Inače, Real će svoje nove dresove nositi već u prijateljskom susretu sa Romom koji je na rasporedu u noći između utorka i srijede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.