Poznat termin 116. sarajevskog derbija

Derbi u netipičnom terminu: Željo i Sarajevo igraju u srijedu od 20:15 sati

U petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine će snage odmjeriti vječiti rivali Željezničar i Sarajevo.

Iako je do te utakmice ostalo da se odigra još jedno kolo, zapravo se ona igra za samo osam dana jer je zakazana za srijedu, 15. augusta i počet će u 20:15 sati, što nije baš tipičan termin za okršaje dva najveća bh. kluba.

Sve utakmice petog kola Premijer lige BiH bit će odigrane u srijedu, s tim što će utakmica Zrinjskog i Zvijezde 09 biti odgođena jer mostarski tim u četvrtak dočekuje Ludogorec.

Do 116. vječitog sarajevskog derbija koji se igra na Grbavici, Željezničar će u gostima igrati protiv Zvijezde 09 dok Sarajevo igra sa GOŠK-om na Koševu. Obje utakmice su na rasporedu u nedjelju, 12. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.