"Bilo je teško izaći na Tušanj, detalj na početku sve je promijenio"
Mladi golman u debiju 'zaključao' svoja vrata

Kovačević na sjajan način debitovao za FK Sarajevo

"Bilo je teško izaći na Tušanj, detalj na početku sve je promijenio"

S. Mlaćo

Nakon nepromišljenog gesta na revanš meču protiv Atalante, iskusni Bojan Pavlović nije se našao među stativama FK Sarajevo u duelu 3. kola Premijer lige protiv Slobode.

Stručni štab bordo tima odlučio je šansu dati mladom Vladanu Kovačeviću, kojem je ovo ujedno bio debi u senirskom timu.

Kovačević je povjerenje opravdao, te na Tušnju pokazao svoje kvalitete. Priznaje da mu nije bilo nimalo lako, ali vjerovao je u sebe i svoje kvalitete, što se na kraju bila dobitna kombinacija.

"Prva utakmica, debi, moram priznati nije bilo lako, čak naprotiv. Ipak, na kraju je sve prošlo dobro, a moram svakako istaći stručni štab i saigrače koji su mi mnogo pomogli i na kraju smo svi mogli biti zadovoljni. Nadam se još puno utakmica u dresu prvog tima", priča Kovačević na početku razgovora za SportSport.ba.

Na bordo timu bio je veliki pritisak pred nedjeljni meč. Nakon blamaže protiv Atalante svi su strepili od novog poraza, koji bi sigurno poljuljao momčad.

"Bilo nam je svima teško izaći na Tušanj. Opet kažem, vjerovali smo u sebe, a ja sam imao to potrebno samopouzdanje. Zadovoljan sam svojim nastupom, a naravno da uvijek može bolje. Bitno je da smo slavili pobjedu. Debi za ovaj veliki klub je nešto posebno".

U petoj minuti fantastičnom odbranio spriječio je Slobodu da dođe u vodstvo. Da su Tuzlaci tada poveli meč bi vjerovatno otišao u skroz drugom smjeru, pa mnogi navijači Sarajeva 20-godišnjeg golmana vide kao junaka jučerašnje pobjede.

"Uvijek se kaže da kada golman uhvati prvu loptu, onda mu je sve lakše. Ta situacija iz pete minute me 'digla', dala mi samopouzdanje da do kraja meča budem dominantan pred svojim golom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo sada dočekuje GOŠK, a zatim slijedi vječiti derbi na Grbavici.

"Protiv GOŠK-a neće biti lako. Mi ćemo dati svoj maksimum da upišemo nova tri boda i tako napravimo najbolju uvertiru pred duel proiv Željezničara", dodao je na kraju razgovora čuvar mreže FK Sarajevo Vladan Kovačević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi