Oda radosti na Grbavici
Odović je svojim igračima u samo nekoliko dana promijenio kod u glavi

Ranjeni Željo u derbiju bolji od Zrinjskog

Oda radosti na Grbavici · Komentar

Kada, recimo, Jadranko Bogičević nabije deset puta loptu negdje gore, u najvećem broju slučajeva nikome, to je svakako do Bogičevića, ali ne može ne biti i do trenera.

Ako postoji neko ko bi trebao reći svome igraču da ne nabija jer je to stvar elementarne inteligencije i prema mišljenju Xavija Hernandeza mjerna jedinica pameti u fudbalu, onda je to onaj koji je igraču predpostavljeni.

Ljubitelj lijepe igre može se pobuniti, ali njegova se ne uvažava. Nabijat će loptu onaj ko je navikao bez obzira na kritike i negodovanja s tribina.

Kod Milomira Odovića nema nabijanja lopte. I da nikakav drugi kvalitet ne posjeduje, Odović je prema tom kriteriju bolji trener Želje od desetak prethodnih.

Ono što je ekipa Željezničara pokazala protiv ne bilo koga nego nominalno najbolje ekipe u BiH - Zrinjskog (bez obzira na izostanak nekoliko gostujućih igrača) toliko odudara od grozomornih partija kada se ne tako davno bezglavo jurišalo na šampionsku titulu.

Jurišalo, zanemarujući osnove fudbalske igre.

S istim timom koji se protiv Apollona u prvoj utakmici predstavio u poluamaterskom svjetlu bez ikakvog koncepta, želje i htijenja, nakon samo dvije utakmice Odović je pokazao da posjeduje vlastiti trenerski pečat. Kakav je da je, ima nešto što ga krasi i što krasi njegove ekipe, a autentičnost se najteže postiže.

Željezničar je savladao Mostarce koje prošle sezone nije uspio savladati nijednom (pa ni onda kada je vodio 3:0) u meču kojem je prethodila bojazan među ljubiteljima plave boje. Pitali su se mnogi "šta li ćemo, kako li ćemo", a onda je bljesnuo Sulejman Krpić.

Nisu golovi pali iz stopostotnih šansi, ali su bili nagrada za pokušaj da se igra lopte. Igra Želje konačno je bila gledljiva, a kada je tako nemoguće je zamjeriti ni treneru ni igračima i kada izgube.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema Odović čarobni štapić, niti je sigurno da će vrlo brzo promijeniti stvari iz korijena, ali je definitivno da njegov poseban način razmišljanja i doživljavanja fudbala može ekipi donijeti samo dobro.

Jasno je i da limitirani igrački kadar neće odmah biti u stanju ispoštovati sve ono što bi se očekivalo. Nije na kraju krajeva čovjek vršio ni selekciju, najveća nepravda učinjena je prema nekolicini prošlogodišnjih juniora od kojih bi sigurno Oda napravio nešto i sa kojima bi mu bila milina raditi, ali da je igra tečnija i da bolje izgleda valjda je također svima jasno.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JALEs
Culicu ... vidis da se raja sprda sa tobom, da te ismijavaju i da ti s vremena na vrijeme hebu sve po spiku, ti ili si toliko uvjeren i pun sebe, da mislis da znas pisati kolumne ili te vlasnik i urednik portala toliko guraju i podrzavaju u tvom brukanju, pa svaki put kažu "DE JOŠ MALO", definitivno si najgori sportki novinar u BIH, ako se ikako i mozes nazvati novinarem, jer reakcije citalaca portala i opcenito javnosti jasno i glasno ti daju do znanja kakav si u vojoj struci
19 42
Balija
Koji qurac je ovak clanak. Jos jedno djelo SS.ba gdje ni oni sami ne znaju jesu posli ili dosli.
13 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi