Modri slavili u Astani

Dinamo nezaustavljivo hita ka Ligi prvaka, Gojak asistent

Edmir Škorić

Dinamo je u Astani slavio s 2:0 u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka i na pragu je plasmana u play-off.

Modri su na dalekom gostovanju u Kazahstanu došli do velike pobjede i pred revanš na Maksimiru ulaze s ogromnih 2:0.

Prvi pogodak za Zagrepčane postigao je u 39. minuti Budimir, kojeg je fantastično uposlio Dani Olmo nakon što je prethodno majstorski pobjegao Mariju Aničiču.

U nastavku, kada se Astana pokušavala vratiti i zabiti gol, Dinamo je došao do 2:0, a gol je postigao Olmo. U asistente se upisao bh. veznjak Amer Gojak.

Gojak je igrao 90 minuta, Izet Hajrović 82 minute, dok Armin Hodžić zbog problema s pasošem nije ni doputovao u Astanu. Luka Menalo nije bio u protokolu, a u redovima Astane Aničić je odigrao 90 minuta.

Dinamo će, u slučaju da se ne desi neki veliki preokret u revanšu, u play-offu igrati protiv Young Boysa i prvak Švicarske bit će Modrima posljednja prepreka na putu do grupne faze i dodatnih 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.