Upisao i asistenciju

Gojak oduševio u Kazahstanu: "Dominirao je sredinom terena"

Nogometaši Dinama odradili su jučer veliki posao. Modri su u sklopu 3. pretkola Lige prvaka upisali vrlo vrijednu pobjedu u gostima kod Astane (2:0), a iako još ništa nije gotovo, na odličnom su putu da osiguraju evropsku jesen.

Zagrepčani su odigrali veliku utakmicu, na dojmljiv način su slomili respektabilnog protivnika, a posebno je sve 'štimalo' u defanzivnom dijelu gdje je briljirao Amer Gojak. Bh. nogometaš je asistirao za gol, premjerio teren u svim pravcima, pretrčao kilometre...

Riječi hvale za njegovu partiju imali su i hrvatski mediji.

"Ovoga puta se više bavio defanzivnim zadacima, pa nije puno kreirao. Svojom agresijom dominirao je sredinom terena, oduzeo velik broj lopti protivniku. Gojak je oduševio i svojim trkačkim mogućnostima, kao i obveznom igrom u oba smjera, u Kazahstanu bio jedan od najboljih igrača Dinama..."

Jedno je sigurno, reprezentacija BiH se za budućnost ne mora brinuti...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.