Dinamo nezaustavljivo hita ka Ligi prvaka, Gojak asistent

Modri slavili u Astani

Dinamo nezaustavljivo hita ka Ligi prvaka, Gojak asistent

Edmir Škorić

Dinamo je u Astani slavio s 2:0 u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka i na pragu je plasmana u play-off.

Modri su na dalekom gostovanju u Kazahstanu došli do velike pobjede i pred revanš na Maksimiru ulaze s ogromnih 2:0.

Prvi pogodak za Zagrepčane postigao je u 39. minuti Budimir, kojeg je fantastično uposlio Dani Olmo nakon što je prethodno majstorski pobjegao Mariju Aničiču.

U nastavku, kada se Astana pokušavala vratiti i zabiti gol, Dinamo je došao do 2:0, a gol je postigao Olmo. U asistente se upisao bh. veznjak Amer Gojak.

Gojak je igrao 90 minuta, Izet Hajrović 82 minute, dok Armin Hodžić zbog problema s pasošem nije ni doputovao u Astanu. Luka Menalo nije bio u protokolu, a u redovima Astane Aničić je odigrao 90 minuta.

Dinamo će, u slučaju da se ne desi neki veliki preokret u revanšu, u play-offu igrati protiv Young Boysa i prvak Švicarske bit će Modrima posljednja prepreka na putu do grupne faze i dodatnih 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Dinamo je svijetlo u tami na Balkanu. Ako nešto ne znaš, pogledaj kako drugi pa i ti tako. Poruka za naše!
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi