A mnogi ih još smatraju amaterima...

Vrijeme je da ih prestanu omalovažavati: Dudelange napravio senzaciju!

Iako ih još uvijek mnogi smatraju ribarima, konobarima i kojekakvim amaterima, klubovi iz Luksemburga iz godine u godinu ulažu u fudbal, vidno napreduju i prave sve bolje rezultate.

Posebno se to odnosi na Dudelange, koji je i u proteklih nekoliko godina znao praviti velika iznenađenja, a večeras je u Varšavi kreirao još jedno savladavši Legiju sa 2:1.

Iako je poljski šampion u meč ušao kao ogroman favorit, Dudelange se postavio hrabro i bio bolji tim na terenu praktično od samog početka. U 24. minuti su Luksemburžani poveli sa 1:0 golom Couturiera, ali je samo tri minute kasnije Carlitos Lopez zabio za 1:1.

Bitan trenutak utakmice dešava se u 44. minuti kada Legia ostaje s igračem manje zbog direktnog isključenja Astiza.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U 62. minuti, Turpel je sa bijele tačke pogodio za novu prednost Dudelangea i, ispostavit će se na kraju, konačnih 2:1.

Došla su vremena da Luksemburg ima dva predstavnika u 3. pretkolu Evropske lige. Drugi je Progress Niedercorn, koji je danas u gostima izgubio od ruske Ufe sa sasvim prihvatljivih 2:1 pred revanš na svom terenu. Isti taj Progress je prošle sezone izbacio Glasgow Rangers...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.