Dva isključenja u Trnavi, Spartak izbacio Legiju i čeka Crvenu zvezdu

Liga prvaka

Dva isključenja u Trnavi, Spartak izbacio Legiju i čeka Crvenu zvezdu

Edmir Škorić

Spartak iz Trnave priredio je pravu senzaciju izbacivši poljskog prvaka Legiju u drugom pretkolu Lige prvaka.

Spartak je u prvom pretkolu pobijedio Zrinjski iz Mostara, a da sve to nije bilo slučajno slovački je tim potvrdio i u mečevima protiv Legije.

U prvom je Spartak u Varšavi slavio s 2:0, a večeras je poražen pred svojim navijačima s 1:0, što je bilo dovoljno da se krene sa velikim slavljem.

Inače, gol za pirovu pobjedu Legije postigao je Astiz u 63. minuti, a Vešović i Antolić su isključeni kod Poljaka u 37. i 85. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spartak će u trećem pretkolu najvjerovatnije igrati protiv Crvene zvezde, koja je s 3:0 u prvom meču pobijedila Suduvu, mada se sutra igra revanš u Latviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti