Počinje jedna od najjačih liga svijeta

Manchester United i Leicester City otvaraju novu sezonu Premiershipa

Fudbaleri Manchester Uniteda i Leicester Cityja večerašnjom utakmicom prvog kola otvorit će novu sezonu Premiershipa.

Trener Crvenih đavola Jose Mourinho nije zadovoljan kako su se stvari odvijale u prelaznom roku, pa je na kraju doveo samo jednog bitnijeg igrača i to Freda iz Shakhtara za 53 miliona futni. Upravo zbog toga je prije nekoliko dana najavio da će ovo biti teška sezona, a u prilog ovoj tvrdnji idu i bezidejne utakmice koje je klub odigrao u pripremnoj fazi.

S druge strane, Leicester je ostao bez najboljeg fudbalera Riyada Mahreza koji je prešao u Manchester City, a također je otišao i Ahmed Musa i to za 15 miliona funti u Saudijsku Arabiju. U klub su došli neki vrlo zanimljivi igrači kao što su James Maddison iz Norwicha za 22,5 miliona futni, Ricardo Perreira iz Porta za 19,8 miliona funti i Caglar Soyuncu iz Freibruga za 19 miliona.

Sudeći po MOZZART kladionici, Manchester United je favorit na ovom susretu i sve osim pobjede Crvenih đavola bilo bi veliko iznenađenje. Kvota na ekipu Josea Mourinha je 1,55, a na goste sa King Power stadiona 6,50.

Inače, večerašnji susret počinje od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.