Evropsko prvenstvo divizije B u Sarajevu

Bh. kadeti prejaki za Češku na otvaranju Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija BiH je zbog već poznatih problema oko slučaja "Kosovo" umjesto jučer, danas otvorila Evropsko prvenstvo divizije B (koje se igra u Sarajevu) ubjedljivom pobjedom nad vršnjacima iz Češke rezultatom 86:69.

Naša selekcija je dobro otvorila susret i prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 19:14, da bi u drugoj četvrtini BiH potpuno razbila Čehe.

Selekcija Češke apsolutno nije imala odgovor na igru naših momaka u drugom periodu, pa su bh. košarkaši ovu četvrtinu dobili sa čak 20 poena razlike (30:10).

Na odmor se tako otišlo vodstvom BiH od 49:24, a pokazalo se da je druga četvrtina bila presudna za pobjedu naše selekcije. Naši kadeti su se dosta opustili u zadnjih 10 minuta, ali svejedno Češka nije mogla više od ublaživanja poraza.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH su bili Aleksa Gatarić i Alem Huseinović sa po 15 postignutih poena. Denis Halilčević je dodao 12, dok je double-double učinak sa 11 poena i 12 skokova upisao Vuk Kusmuk.

Kod Češke su se istakli Kalny sa 12, te Hrebnik i Hanžlik sa po 11 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.