Slovenci bolji od BiH u pripremnom meču

Pripreme za EP B divizije

Slovenci bolji od BiH u pripremnom meču

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u pripremnom meču od selekcije Slovenije rezultatom 96:81.

Izabranici Admira Prašovića nisu imali puno šanse protiv raspoloženih Slovenaca. Briljirao je Alen Malovčić koji je nakraju ubacio 32 poena i bio je nezaustavljiv po našu selekciju.

Bh. kadeti će danas odigrati još jedan meč protiv ovog protivnika. To će biti i posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo B divizije koje se od 9. do 18. augusta igra u Sarajevu.

Podsjetimo, reprezentacija BiH smještena je u grupu D, a protivnici U16 selekciji su Ukrajina, Češka, Švicarska, Kosovo i Bjelorusija.

Sa druge strane Slovenija igra A diviziju i na EP u Novom Sadu igraće u grupi A sa selekcijama Latvije, Izraela i Crne Gore.

Pripremni meč:

Slovenija - Bosna i Hercegovina 96:81 (17:24, 33:15, 31:31, 15:11)

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Natrpa nas nas,dedo mu Kemal Malovćić!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi