Prašović: Nismo favoriti, ali obećavamo bespoštednu borbu

Selektor bh. kadeta

Prašović: Nismo favoriti, ali obećavamo bespoštednu borbu

Još uvijek pod dojmovima slučaja "Kosovo" koji je najnoviji u moru problema domaće košarke, naša U-16 reprezentacija će umjesto jučer, danas otvoriti EP divizije B kojem je domaćin Sarajevo. 

Današnji protivnici naše selekcije su reprezentativci Češke koji su jučer savladali Švicarsku i pretendenti su na prvo mjesto u našoj skupini. Selektor reprezentacije Admir Prašović u najavi utakmice za SportSport.ba rekao je sljedeće:

"Fokusirani smo na današnju utakmicu, slučaj "Kosovo" je iza nas i sva koncentracija nam je na Česima, iako ostaje žal što nismo igrali prvi dan prvenstva. Česka je pobjedila Švicarsku i pretenduje na prvo mjesto u grupi D uz Ukrajinu. Mi smo domaćini te uz podršku naših navijača očekujemo dobru igru na parketu KSC Sabit Hadžić na Ilidži. Rezultat ćemo vidjeti na kraju", rekao je Prašović, te je dodao:

Svi "Zmajići" su zdravi i jedva čekaju da utakmica počne. Nismo favoriti, ali obećavamo bespoštednu borbu svih 12 igrača. Ovih 30 dana priprema iza nas, mogu reći da su dječaci radili pošteno i dali svoj maksimum, oni su trenutno najbolje sto BIH ima i mi kao stručni štab vjerujemo u njih",kazao je za SportSport.ba selektor naših kadeta Admir Prašović.

Uz Prašovića, da napomenemo, u stručnom štabu naše reprezentacije su pomoćni treneri Miloš Milošević i Azur Sakić, te Azur Mehanovic fizioterapeut.

Utakmica se igra sa pocetkom u 18,45h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi