Rakitića žele još PSG i Monaco

Kovač želi Rakitića, ali postoji problem

Ljetni prijelazni rok bi mogao donijeti transfer i hrvatskom nogometašu Ivanu Rakitiću.

Rakitićeve partije na Svjetskom prvenstvu, ali i u dresu Barcelone nisu prošle nezapaženo i sve je više klubova koji su voljni da ga angažuju u ovom prijelaznom roku. Nakon velikog interesa PSG-a i Monaca, Rakitić se, kako prenose katalonski mediji, našao na listi želja još jednog titana.

U pitanju je Bayern kojeg vodi Niko Kovač. Čelnici njemačkog tima navodno spremaju ogroman ugovor Rakitiću kojim bi ga namamili u Minhen, međutim pitanje jesu li u Minhenu spremni pogaziti riječ kako bi ga angažovali.

Klupska politika Bayerna je takva da nikada ne bi dali ogroman novac za nogometaša koji je na zalasku karijere, a Rakitić to svakako jeste. Rekordna odšteta koju je Bayern platio je 41,5 milijun eura Lyonu za Tolissa, a iz te perspektive, Rakitićevih 125 miliona djeluje nemoguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ili je s Kovačem došlo drugo vrijeme?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.