Legenda Manchester Uniteda

Paul Scholes odabrao 11 najboljih, ali imao jedan uvjet

Paul Scholes legendarni je fudbaler Manchestera i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Možda za svoga vakta nije djelovao elegantno i lepršavo, no potvrdit će to svi koji su igrali i s njim i protiv njega - Scholes je bio neumoram i nepogrešiv. Jedan od sigurno najinteligentnijih igrača na svojoj poziciji u posljednjih 20-tak godina.

U karijeri na Old Traffordu odigrao je 700 utakmica i igrao sa nekim od najboljih igrača svih vremena. Osvojio je nevjerovatnih 11 titula prvaka, dva FA Kupa i dvije Lige šampiona tokom svog vremena na Teatru snova.

Dres Manchestera nosio je 20 godina između 1993. i 2013. godine i ispratio je mnoge velike zvijezde. Stoga mu nije bilo nimalo lako odabrati najboljih 11 s kojima je igrao.
Sebe je naravno izostavio, a najboljih 11 odabrao je insistzirajući na sistemu 4-3-3 kako bi mogao "ugajguliti" Beckhama i Giggsa sa Royem Keaneom.

Idealna jedanaestorka Paula Scholesa

Peter Schmeichel; Gary Neville, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Denis Irwin; David Beckham, Roy Keane, Ryan Giggs; Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.