Prvi madridski derbi u sezoni pripao Atleticu (Foto: EPA)

Madridski duel završio pobjedom Jorgandžija

Nema Ronalda, nema trofeja: Atletico u sjajnom meču pobijedio Real i osvojio Superkup

Midhat Šljivak

Fudbaleri madridskog Atletica osvojili su evropski Superkup. Oni su večeras u Tallinu preokretom savladali gradskog rivala Real nakon produžetaka rezultatom 4:2.

Loše je počelo po Kraljeve. Već u prvoj minuti su primili gol, a Diego Costa je prvo na čudesan način prevario odbranu Reala i zatim je zakucao loptu iza leđa Keylora Navasa za prednost Atletica od 1:0.

Aktuelni prvak Evrope je do izjednačenja došao u 27. minuti meča. Gareth Bale je poslao odličan centaršut, a na pravom mjestu je iskusni Karim Benzema koji glavom šalje loptu u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi u 63. minuti meča Real ponovo poveo. Juanfran je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Marciniak iz Poljske pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je kapiten Sergio Ramos. Bio je precizan za vodstvo Kraljeva od 2:1.

Ipak, Atletico ima Diega Costu. U 79. minuti je sjajni napadač pogodio drugi put nakon sjajne akcije Corree i rezultat je poravnat na 2:2.

To je bio i konačan rezultat nakon 90 minuta igre i ovaj susret je otišao u produžetke.

Tamo se Atletico mnogo bolje snašao i u prvom produžetku su riješili sve dileme oko pobjednika. Prvo je u 98. minuti spektakularan gol postigao Saul za 3:2, da bi rezultat na 4:2 u 104. minuti povećao Koke.

Realu povratka nije bilo. Ostalo je 4:2 za Atletico koji je tako u novu sezonu ušao trofejom.


Superkup Evrope:

Real Madrid - Atletico Madrid 2:4 (Benzema 27', Ramos 63'p / Costa 1', 79', Saul 98', Koke 104')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.