Nimalo poštovanja

Kontroverzni predsjednik Steaue o Hajduku govori kao o nekoj amaterskoj ekipi

Edmir Škorić

Steaua večeras igra protiv Hajduka revanš 3. pretkola Evropske lige, a predsjednik rumunskog kluba George Gigi Becali je naljutio sve simpatizere splitskog tima.

Vlasnik Steaue je kontroverzna osoba, a na našim prostorima odavno nosi etiketu rumunskog Mamića.

Pred duel s Hajduk, George Becali je za rumunske medije u svom stilu prokomentarisao hrvatskog predstavnika.

"Kvalificirat ćemo se u doigravanje, prvenstveno zato što igramo protiv ekipe koja je kvalitetom slabija od naše. Opasnost nam ne prijeti niotkuda. Govorim ono što mislim. U prvoj utakmici nisam vidio nijednog igrača Hajduka koji zna pucati glavom, a kamoli dodati loptu. Ne bojim se, uvjeren sam kako Hajduk nema šanse u Bukureštu. Pritiskat će nas prvih 20 minuta, ali ne brinem se jer se pouzdajem u našu kvalitetu. Prognoze? Pobijedit ćemo 2:0", poručio je George Becali.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi duel Hajduka i Steaue završen je bez golova, a Splićani će svakako nastojati da u Rumuniji naprave dobar rezultat i prođu u play-off.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.