Evropska liga

Golijada u Helsinkiju, Tomić i Suljić slave prolaz s Olimpijom, sramota Sturma

Edmir Škorić

Olimpija je u Helsinkiju ovjerila plasman u play-off Evropske lige, pošto je slavila s 3:1 protiv HJK-a.

Olimpija je u prvom meču s 3:0 bila bolja od HJK-a, a i večeras je poprilično lagano slavila pobjedu i to sa 4:1.

Abass i Avramovski uz autogol Rafinhe bili su strijelci za slovenački tim, za koji je 61 minutu igrao bivši veznjak Želje i Zrinjskog Tomislav Tomić, te bivši igrač Sarajeva Asmir Suljić od 65. minute. U strijelce se u nadoknadi upisao bivši igrač Mladosti Goran Brkić, pogodivši s penala za 4:1.

Olimpija će se u play-offu sastati sa Trnavom, koja je prethodno ispala od Zvezde u 3. pretkolu Lige prvaka, a u 1. pretkolu pobijedila je Zrinjski.

AEK Larnaca je s 5:0 razbila Sturm i sa ukupnih 7:0 prošla u play-off. Trickovski je postigao hat-trick, po jednom su se u strijelce upisali Larena i Taulemesse. Kiprani idu na pobjednika Trenči

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ruska UFA se provukla protiv luksemburškog Niedercorna. Bilo je 2:1 za ruski tim u prvom meču, a večeras je golo, Paurevića u 94. UFA došla do 2:2 i plasmana dalje. Sada ovaj tim čeka pobjednika duela Rangers - Maribor.

Kairat Almaty je i večeras poražen od Sigme Olomouc (1:2).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.