Pogođeni sudija završio u bolnici nakon utakmice

Stravično je sve izgledalo

Pogođeni sudija završio u bolnici nakon utakmice

M. Šljivak

Utakmica Sturma iz Graza protiv kiparske AEK Larnace prekinuta je tokom drugog poluvremena nakon što je jedan domaći navijač flašom pogodio pomoćnog sudiju u glavu.

Švedski sudija Frederik Klyver završio je krvav na travnjaku i prebačen je u bolnicu gdje mu pružena pomoć i ušivena mu je glava.

Čelni čovjek Fudbalskog saveza Švedske Stefan Johanneson je istakao kako ne može da vjeruje da je UEFA dozvolila da se meč nastavi nakon ovog skandala.

"UEFA je ta koja odučuje, ali lično ne razumijem takvu odluku. Da se ovo desilo u Švedskoj, meč ne bi bio nastavljen". rekao je prvi čovjek švedskog fudbala.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je istragu. Sturm će se sasvim sigurno suočiti sa velikom kaznom, a austrijski klub je najavio i sankcije prema navijaču koji je pogodio sudiju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Meč je završen pobjedom kiparskog tima od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi