Veznjak Čelika pred sutrašnji meč

Šišić: Mnogi su nam predviđali loš start, a mi već imamo sedam bodova

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će dočekati tim Zvijezde 09, a svi navijači domaće ekipe očekuju osvajanje tri boda. Ipak za to će biti potrebno mnogo znoja, koncentracije i sreće protiv ekipe, koja će pokušati da se u premijernom nastupu na Bilinom polju predstavi u dobrom svijetlu.

grač bez kojeg se ne može zamisliti početni sastav je svakako 28-godišnji Aldin Šišić. Ovaj veznjak mnogo znači za igru Čelika, a nada se a će sutra ekipa nastaviti s dobrim igrama, iako poznaje dosta igrača iz gostujuće ekipe, za koje tvrdi da su veoma kvalitetni i iskusni.

„Čelik je sutra u prvoj utakmici od početka prvenstva favorit, tako da to moramo i opravdati. Znate dobro naš raspored, mnogi su pričali pogotovo po Zenici sve i svašta, da nećemo imati boda nakon četiri kola. Vjerujem da smo ih dobro demantirali sa sedam bodova, a nadam se da će naš bodovni saldo biti veći nakon sutrašnje utakmice“, ističe Šišić.

U posljednje dvije utakmice nije bio na najvišem nivou, a jedan od razloga može biti i umor

„Svima se dešavaju greške ne samo meni, ima grešaka svakako i ne vidim igrača koji ne griješi u našoj ligi. Nisam ni umoran nešto, ali slažem se da imam dosta taktičkih grešaka. Vjerujem da ću u narednim utakmicama biti na većem nivou“ nada se veznjak Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poziva na oprez protiv Zvijezde 09 koja ima dosta iskusnih igrača 

„Dosta smo gledali i igrali ovih utakmica, što ranije postignemo gol, bit će lakše posije igrati. Zvijezda neće doći ovdje da igra onako, ja znam neke igrače, s kojima sam igrao zajedno oni su silno motivisani i željni golova. Moramo shvatiti ozbiljnije sutrašnju utakmicu nego protiv Željezničara i Zrinjskog, ako sutra ne pobijedimo kao da ništa nismo uradili. Nadam se da neće biti opuštanja, te da ćemo upisati tri boda“, završio je Šišić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.