Ornek: Moramo biti odgovorni i koncentrisani protiv čvrstog protivnika
Trener Zeničana sutra može računati na sve raspoložive snage

Strateg Čelika uoči Zvijezde 09

Ornek: Moramo biti odgovorni i koncentrisani protiv čvrstog protivnika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon pobjede protiv Zrinjskog i boda osvojenog u gostima protiv Radnika, sutra na Bilinom polju u okviru 6. kola Premijer lige BiH dočekuju tim Zvijezde 09.

Novi član Premijer lige u srijedu nije igrao zbog toga što je Zrinjski igrao u Evropi, tako da su gosti u prednosti kada je u pitanju sutrašnji duel.

Ipak na Bilinom polju protiv Čelika niko nije favorit, a što su crno-crveni pokazali protiv dvije ponajbolje ekipe Željezničara i Zrinjskog.
Šef struke Adnan Örnek za sutrašnji duel može računati na sve igrače, a nada se da će ekipa nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Očekuje i ponovo veliku podršku navijača.

„Kako vrijeme prolazi, uz mnoge poteškoće naš tim polako dolazi na svoje. Mi još sastavljamo ekipu, imali smo manji broj kvalitetnih igrača, dosta novih nogometaša je u Zenici i potrebno je vrijeme da se to sve uigra. Teško smo ušli u sezonu, kaskali smo za ostalim ekipama u vezi igračkog kadra, ali kako prolazi vrijeme to izgleda sve bolje. U sedam dana imali smo tri utakmice, pa smo morali rotirati u sastavu. U Bijeljini igrači koji su dobili šansu dali su pravi doprinos i zaslužni su za osvajanje boda“, ističe Örnek.

Sutra je veoma važan meč protiv Zvijezde i očekuje tešku utakmicu protiv dobrog protivnika.

„Pred nama je važan meč, sigurno jedan od najtežih od početka prvenstva. Oni su dobar tim, ali mi zaista te utakmice na domaćem terenu volimo igrati, posebno kada su i navijači s nama tada smo mnogo jači. Ako pobijedimo sutra, mnogo ćemo napredovati na tabeli, ali moramo ostati smireni i čvrsto na zemlji. Sutra nam treba disciplina, koncentracija i odgovornost, tako da vjerujemo da možemo s takvim načinom do tri boda“, nada se trener Zeničana.

Svi igrači osim Karahmeta sutra su u konkurenciji za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Konačno možemo računati na sve igrače, to je za nas olakšavajuća okolnost, na slatkim smo mukama kada je u pitanju sklapanje ekipe, tako da nas to rasterećuje i daje nam novu snagu. Zvijezda je odmornija od nas, ali to ne treba ništa da znači, zato smo mi i odmarali neke igrače u Bijeljini, jer nemamo baš širok roster. Cilj smo ostvarili, osvojili smo bod, na nama je sad da nastavimo s dobrim igrama kod kuće i ponovo obradujemo naše navijače“, završio je Örnek.

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab, Jamak, Šišić, Okić, Salčinović, Dedić, Dilaver (Nikolić).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi