Ružić: Čelik se mora stabilizovati, a kroz određeno vrijeme pokušati napraviti i nešto više
Golman Zeničana bio je prvo ime na utakmicama protiv Zrinjskog i Radnika, gdje je sjajnim odbranama pomogao svome timu da ostvari dobre rezultate

Junak Zeničana protiv Zrinjskog i Radnika

Ružić: Čelik se mora stabilizovati, a kroz određeno vrijeme pokušati napraviti i nešto više

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su obradovali svoje navijače remijem u Bijeljini. Zeničani su protiv Radnika nastupili bez Livaje, Salčinovića, Jamaka i Vrhovca, ali su igrači koji su dobili priliku ostavili srce na terenu i opravdali ukazano povjerenje.

Ipak prvo ime utakmice bio je 29-godišnji golman Branislav Ružić. Čuvar mreže ekipe s Bilinog polja ovog ljeta upravo je iz Radnika došao u Čelik, a svojim odbranama jučer dokazao je čelnicima kluba iz Bijeljine da je bez razloga bio zapostavljen u ovom klubu u prošloj sezoni.

Nakon prespavane noći, Branislav Ružić za SportSport.ba govorio je o utakmici u Bijeljini, svojim odbranama, narednom susretu protiv Zvijezde 09, te svome odnosu s navijačima Čelika.

„Iako smo nastupili bez nekoliko standardnih igrača, uspjeli smo osvojiti vrijedan bod, na teškom gostovanju u Bijeljini. Radnik je dobra ekipa, koja ove sezone još nema poraza. Oni su imali više šansi od nas, ali isto tako mogli smo i mi u posljednjoj minuti doći do tri boda. Ipak neriješeno je realan rezultat jučerašnje utakmice. Lijepo je ponovo sačuvati mrežu netaknutu, ali to je zasluga čitave ekipe. Naravno i meni će dosta značiti za samopouzdanje, da još jače treniram, ali najvažnije je da Čelik ostvaruje dobre rezultate, sve drugo nije toliko bitno“, ističe Ružić.

Zeničani imaju tri dobre opcije kada su u pitanju golmani

„Dujković je branio tri kola, ja sam protiv Zrinjskog dobio šansu i evo sad protiv Radnika. Čelik ima tri kvalitetna golmana i na stručnom štabu je da ocijeni ko će braniti. Naše je da dobro treniramo, a do trenera je koga će staviti. Dobra konkurencija je veoma bitna i na golmanskoj poziciji, a Karajbić i Dujković su sjajni golmani, tako da i mene to tjera da što više treniram kako bi se izborio za jedinicu“, kaže čuvar mreže Zeničana.

U subotu Čelik na Bilinom polju dočekuje ekipu Zvijezde 09

„Ako želimo da potvrdimo pobjedu protiv Zrinjskog i ovaj bod u Bijeljini, jednostavno moramo osvojiti tri boda u narednoj utakmici jer sve ostalo će pasti u vodu. Zvijezda 09 je dobra ekipa, ima dosta iskusnih igrača koji igraju Premijer ligu, a koji su ih pojačali ovog ljeta. Oni jučer nisu igrali utakmicu, zbog toga što Zrinjski igra u Evropi, tako da su odmorniji od nas. Neće biti lako, naš pristup mora biti kao u posljednje dvije utakmice, jedino tako možemo doći do tri boda. Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, gdje je paklena atmosfera i moramo dati sve od sebe da pobijedimo“, nada se Ružić.

Čelik kao klub se treba stabilizovati, a vremenom će doći i sve bolji rezultati

„Moramo da idemo od utakmice do utakmice, Čelik se nikada više ne treba da bori za opstanak. Mi smo nova ekipa, treba nam vremena da još neke stvari legnu na pravo mjesto. Bit će sigurno i oscilacija, razumijemo i navijače i javnost, ali ništa ne može preko noći. Zato želim da su svi uz nas i da nas podrže u svakoj utakmici jer sezona je duga, biće pobjeda, ali i poraza. Mi kao klub trebamo se stabilizovati pa onda kroz određeno vrijeme pokušati napraviti nešto više“, ističe golman Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drago mu je što se ovog ljeta vratio na Bilino polje, gdje ga navijači obožavaju

„Trebao sam se i prošle zime vratiti u Čelik, ali sam imao ugovor s Radnikom, tako da sam orao čekati do ljeta. Drago mi je što sam ponovo u dresu Čelika i lijepo je čuti da vas navijači vole. To je svakako obaveza da radite još više i jače, te da na svakom treningu i utakmici nastojiš da budeš što bolji. Naši navijači su veliki vjetar u leđa nama, to se posebno osjetilo u utakmicama protiv Željezničara i Zrinjskog, kada smo na njihovim krilima uspjeli savladati kvalitetne protivnike. Nadam se da će i u narednim utakmicama podržavati ekipu u velikom broju, jer samo zajedničkim snagama možemo doći do dobrih rezultata“, kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Branislav Ružić junak pobjede Čelika nad Zrinjskim, te jučerašnjeg osvojenog boda na teškom gostovanju u Bijeljini.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crkvice
Mi smo jad i bijeda ,..mi smo drugoligasi.Samo reprogram spasava Celik.Ali ga nikada docekati necemo.
2 47
Adnan Alispahić
NAJBOLJI GOLMAN LIGE UBJEDLJIVO !!!!
29 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi