Srbijanac prešao u Bundesligu

Grujić produžio ugovor sa Liverpoolom, pa odmah otišao na posudbu · Zvanično

Srbijanski fudbaler Marko Grujić od danas ima novi klub.

Dugo vremena se špekulisalo o budućnosti sjajnog mladog veznjaka, a danas je cijela priča konačno dobila svoj epilog.

Naime, Grujić je prvo produžio ugovor sa Liverpoolom, da bi odmah poslije toga otišao u Herthu na posudbu. On će, prema novom ugovoru ostati u Liverpoolu do 2023. godine što je jasan dokaz da Redsi računaju na njega, ali će prvo ići u Herthu gdje bi trebao dokazati Kloppu da je igrač koji zaslužuje više minuta.

Inače, Grujić je i drugi dio prošle sezone proveo na posudbi i to u Cardiffu kojem je pomogao da se vrati u Premiersdhip, a tokom svog boravka tamo odigrao je 13 mečeva u Championshipu te je postigao jedan gol.

Svemu dodajmo da je Grujić član Liverpoola od januara 2016. godine kada je stigao iz Crvene Zvezde, ali su ga Redsi odmah ostavili na posudbi u beogradskoj ekipi do ljeta iste godine. U Premier ligi je odigrao ukupno osam utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.