Neprihvatljiv tretman

Igrač Čelika se obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se saopštenjem povodom pisma kojoj je ovoj organizaciji poslao Čelikov igrač Stefan Udovičić. Razlog obraćanja pomenutog fudbalera jeste promjene njegovog statusa u Čeliku.

Naime, Udovičić je prije nekoliko dana pismeno informisan od strane svog kluba, s kojim ima važeći ugovor, o prebacivanju u trenažni proces juniora. Obzirom da je riječ o igraču profesionalcu, koji je uredno izvršavao svoje ugovorne obaveze, takav tretman, kako navode u SPF-u, nije prihvatljiv.

Pored Udovičića, ista procedura zadesila je i igrača NK Čelik Hanana Adilovića.

U nastavku pročitajte saopštenje: 

"Igrač profesionalac ima svoja prava i njegov trenažni proces, sve dok uredno izvršava svoje klupske obaveze i pridržava se stavki iz ugovora ne smije doživjeti promjenu, a naročito ne s aspekta kvaliteta i ravnoravnosti konkurisanja za tim i uticaja na buduće angažmane. Također, promjena statusa fudbalera nakon zatvaranja prelaznog roka dodatno pogoršava njegovu situaciju i položaj na fudbalskom tržištu.

U skladu s tim, Sindikat profesionalnih fudbalera BiH poduzet će određene pravne mjere, kako bi zaštitio igrača, člana naše organizacije, i pomogli mu da riješi svoj status na adekvatan način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom prilikom ističemo da naše djelovanje nije usmjereno protiv navedenog kluba, već je isključivo vezano za zaštitu prava fudbalera, što je fokus našeg djelovanja, te najavljujemo i naredna saopštenja, čiji sadržaj će biti vezan za druge fudbalere iz drugih klubova, sa kojima smo u kontaktu, a koji se suočavaju sa problemima vezano za njihov status.

Sindikat Profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini apeluje na klubove da posluju u skladu sa važećim zakonskim propisima BiH, pravnilnicima Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH i nadlaženih Evropskih organizacija i da poštuju ugovorne obaveze i prava svojih igrača, te pozivamo fudbalere u našoj državi da nam se obrate i zatraže pomoć kada se pronađu u situacijama poput ove, koju smo opisali u našem saopštenju."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.