4

Komentari (4)

Jadnimi
Sindikat u ovom slućaju palamudi, ja ne proćitah da je igrač oštećen. Klub je oštećen, jer mora izvršavati finansijske obaveze prema igraču koji nema mjesta u rosteru(greška onoga ko je potpisao ugovor sa igračem). Znaći igrač dobiji platu nako. Igraču nije zabranjeno da trenira, samo nema mjesta u prvom timu. Posudba ili drugi tim(omladinci) do kraja ugovora.
msport
Zakon je u ovim slucajevima jasan. Obaveze iz Ugovora se moraju ispostovati, kao sto je igrac morao, tako mora i klub. Sa druge strane, prebacivanje u nizi rang nakon zavrsenog transfera svakako utice negativno za igraca koji gubi ovu sezonu. Ovakvi tretmani su svakodnevnica kod bh klubova i nadam se da ce ovi momci izgurati svoje i dobiti zasluzujucu nadoknadu. Takodje, ne postoji konkretan razlog prebacivanja u nizi rang vec se klub izjasnio da je razlog povreda klupske discipline sto je sirok pojam, a svakako ne konkretan i precizno definisan i nikakvim konkretnim dokazim dokumentovan, sto implicira da rijec menadzmenta kluba kojem nije u interesu da isplati igraca u skladu sa Ugovorom je protiv igraca. Nazalost zbog ovoga i jesmo na porazavajucem nivou kada je sport u pitanju.
nickizedostizeko
Ovaj Stefan mi se doimao kao okej igrač, pošaljite ga na posudbu i riješen problem. A ovog adilovića malog kao i njegovog brata koji ima dvije lijeve slobodno na posudbe u nižerazredne klubove dok im ne istekne “pravno legalni” ugovori. VOLIM TE ČELIK!
crkvice
Pivic je vec naveo ovo kao problem.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.