Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu
Zeničani su sjajnim igrama na početku prvenstva uprkos teškom rasporedu pozitivno iznenadili sve ljubitelje nogometa u BiH

Komšijski derbi u Kaknju

Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon šest odigranih kola u Premijer ligi BiH imaju 10 osvojenih bodova. Kada se uzme u obzir kakav raspored su Zeničani imali na početku prvenstva, onda tri pobjede jedan remi i dva poraza sigurno da mogu zadovoljiti probirljivu zeničku publiku.

Nakon sjajnih utakmica i pobjeda nad Željezničarem, Zrinjskim, Zvijezdom 09, te remija u Bijeljini, izabranici Adnana Örneka u subotu će gostovati u susjednom Doboju kod Kaknja. Komšijski duel za obje ekipe veoma je važan, za domaće kako bi se eventualnom pobjedom vratili na normalan kolosijek, dok bi Zeničani s eventualnim trijumfom dospjeli u sam vrh tabele, a kolo nakon Mladosti u Zenicu stiže Sarajevo, što bi praktički značilo i puno Bilino polje.

Ohrabrenje za stručni štab može biti što će moći računati na sve nogometaše, Senad Karahmet je i zvanično stekao nastupa za crno-crvene, međutim zbog crvenog kartona u posljednjem kolu prošle sezone ima jedan meč suspenzije. Eventualni debi ovog nogometaša se očekuje protiv Sarajeva na Bilinom polju.

Sigurno da se u subotu očekuje zanimljiva utakmica u komšijskom derbiju, a ne sumnjamo ni u dobro ispunjene tribine stadiona u Doboju kod Kaknja, budući da će sigurno nakon dobrih rezultata Čelika na početku prvenstva, te uplaćene prve rate reprograma poreskog duga, veliki broj pristalica Čelika u subotu podržati svoj tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ComputerNumericControl
Naprijed Čelik da se vratiš putevima stare slave.Zenica bez Čelika nije Zenica,a Čelik bez Robijaša nije Čelik.Puno sreće u nastavku prvenstva i da doneseš dosta radosti gradjanima Zenice.
48 2
crkvice
Jaki smo nema sta,..hehehehe
8 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi