Hrvatski mediji puni hvale za Hajrovića

SuperHajro oduševio: Šta je samo radio 'mladim dečkima' u Švicarskoj...

Sedam utakmica, dva pogotka i pet asistencija. To je dosadašnji učinak Izeta Hajrovića u novoj sezoni, a još jednu briljantnu patriju ovaj bosanskohercegovački nogometaš je za Dinamo pružio sinoć u play-offu Lige prvaka protiv Young Boysa (1:1).

Hajrović je protiv Young Boysa zaigrao od prve minute. Osim što je "loptom s očima" upisao asistenciju za jedini Dinamov gol, predstavio je i svu raskoš talenta i pokazao da se uistinu radi o pravoj igračini. 

Nastavi li ovako, nema sumnje da će mu priliku pružiti i Prosinečki, a oduševljeni onim što je pokazao su i hrvatski mediji koji, između ostalog, pišu kako "zbog takvih igrača ljudi dolaze na stadion."

"Jedan od glavnih razloga za optimizam je baš Hajrović, igrač koji je stigao u Dinamo po velikim znakom upitnika i koji svakim danom pokazuje da se radi o pravoj igračini. Što je samo radio 'mladim dečkima' u Švicarskoj... Kapetan Young Boysa još traži gležnjeve nakon onog lažnjaka... Dinamo je gubio, 40 minuta nije izgledao kao momčad, a onda je stigla ta Hajrovićeva lopta koja je okrenula sve", pišu 24sata.

Ima Izet u sebi onaj štih starog nogometnog romantičara, tip igrača kakvi su u današnjem taktičkom nogometu poput dinosaura, izumrli su...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.