Stativa Hajrovića, remi Young Boysa i Dinama, Ajax bolji od Dynamo Kijeva

Play-off za ulazak u Ligu prvaka

Stativa Hajrovića, remi Young Boysa i Dinama, Ajax bolji od Dynamo Kijeva

Večeras su odigrane i preostale tri utakmice play-offa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a nakon istih možemo reći da su Ajax i AEK najbliži da se tamo i plasiraju. 

Ajax je dočekao ekipu Dynamo Kijeva u jednom od derbi susreta ove faze takmičenja, a na kraju je slavio sa sigurnih 3:1. Uzbuđenja su počela već u 2. minuti kada je Van der Beek postigao gol za vodstvo domaćih, da bi već u 16. minuti Kedziora izjednačio rezultat.

Ipak, domaći su do kraja prvog poluvremena ubacili u brzinu više te su postigli dva gola preko Ziyecha i Dušana Tadića i na poluvrijeme otišli sa prednošću od 3:1. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča, pa možemo reći kako Ajax u Kijev nosi dobru prednost.

Kada je u pitanju susret u Budimpešti između MOL Vidija i AEK-a, možemo reći kako je domaća ekipa na kraju i dobro prošla sa porazom od 2:1. Sve je počelo loše po domaće jer je već u 23. minuti Huszti dobio direktan crveni karton i ostavio svoje saigrače na cjedilu. Do kraja prvog dijela meča gosti su uspjeli i da postignu gol preko Klonaridisa koji je pogodio u 34. minuti.

U nastavku meča su se nastavile muke po Vidi jer je Bakasetas postigao novi gol za AEK, ali dobre vijesti su za njih stigle u 53. minuti kada je isti fudbaler dobio direktan crveni karton. Do kraja susreta su oni to barem malo iskoristili kako bi ublažili poraz preko Lazovića.

U trećem večerašnjem susretu Young Boys i Dinamo Zagreb su odigrali neriješeno 1:1. Domaći su poveli preko Mbabua već u 2. minuti, a gosti su poravnali preko Oršića pet minuta prije kraja poluvremena. Njemu je za gol asistirao Izet Hajrović. Bh. internacionalac je tokom drugog poluvremena imao i jedan sjajan prodor nakon kojeg je uzdrmao stativu. Također, u prvoj postavi bio je i drugi bh. internacionalac Amer Gojak, dok Armin Hodžić nije bio u konkurenciji za tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi