Premijer omladinska liga BiH

Sjajan dan za mladog Baltića, remi Radnika i Travnika

Četvrto kolo Premijer omladinske lige BiH otvorili su danas svojim duelom Radnik i Travnik. Na kraju su ove dvije ekipe podijelile bodove pošto je susret završen rezultatom 1:1.

Domaći Radnik je, ipak, mogao biti zadovoljniji nakon prvim 45 minuta. Gledao se na Gradskom stadionu u Bijeljini otvoren i sadržajan meč od samog starta, a Radnik je do vodstva stigao golom Kemala Hasikića u osmoj minuti susreta, a upravo vodstvom domaćih se i otišlo na odmor.

Na otvaranju drugog dijela, međutim, Travnik stiže do poravnanja. Igrala se 51. minuta kada je za 1:1 pogodio Marko Baltić, inače novopočeni juniorski reprezentativac naše zemlje koji je danas dobio poziv selektora Muse.

I nastavak je donio sjajno nadmetanje dvije ekipe, a do kraja su obje ekipe imale po jedanaesterac. Ipak, u 60. minuti Hasikić nije uspio pretvoriti najstrožiju kaznu u novu prednost Radnika, dok je na drugoj strani neuspješan sa bijele tačke bio Berin Čatić.

Nakon ovog remija se Radnik nalazi na drugom mjestu tabele, iza Širokog, sa osam osvojenih bodova, ali i utakmicom više u odnosu na najbliže pratioce. Travnik je trenutno šesti sa pet osvojenih bodova. Treba dodati da su mladi Veziri i danas pokazali kvalitet, te da pobjeda nad Čelikom u prošlom kolu nikako nije bila slučajnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.