Počinje nova sezona nikad kvalitetnije Druge lige Zapad

Ko će prvi proći kroz cilj?

Počinje nova sezona nikad kvalitetnije Druge lige Zapad

S. Mlaćo

U danima vikenda starta nova sezona Druge lige FBiH grupa Zapad. Ligu čini 14 klubova, a gledajući imena klubova radi se vjerovatno o najkvalitetnoj sezoni u posljednjih par godina. 

Tako će u grupi Zapad između ostalih naći NK Travnik, NK Iskra, FK Krajina, FK Vitez, NK Busovača, NK Vlašić....

Svakako najveći favorit za prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Federacije BiH je NK Travnik. Kandidati za sami vrh su i FK Vitez, NK Podgrmeč, FK Krajina, te NK Iskra, iako su Bugojanci startali tek 14 dana prije početka sezone i nisu odigrali nijedan pripremni meč.

Uoči početka nove sezone generalku su odigrali Iskra i Vlašić iz Turbeta, ali meč je prekinut u 55. minuti. Gostujući igrači su napali sudija Kenana Keru, a slike sa Jaklića zgrozile su cijeli region. Nadamo se da takvih slučajeva neće biti tokom sezone, ali i da će Savez rigorozno kažnjavati sve one koji naprave iole slične prekršaje.

Također, nadamo se kvalitetnom suđenju, dobro posjećenosti publike, te regularnom takmičenju, s obzirom da nije tajna da su u pojedinim mečevima ranijih sezona nogometaši nastupali sa lažnim registracijama, te vrlo često prolazili bez ikakvih kazni.

U prvom kolu snage će odmjeriti:

NK Krajišnik - FK Vitez

Borac - Bratstvo

Sloga - FK Krajina

NK Kiseljak - NK Vlašić

Brekovica 78 - NK Podgrmeč

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

FK Rudar - NK Iskra

NK Busovača - NK Travnik

Top Komentari

Gari Garinča
Prvak ove lige već se zna, NK Travnik. Svi će gurati ovu ekipu, pogotovo federalni savez, s obzirom na činjenicu da su preko Travnika i drugih svojih "prljavih radnji" ostavili Jedinstvo u federalnoj ligi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi