Bundesliga, 1. kolo:

Bayern na premijeri došao do pobjede, sjajni Bičakčić asistirao za Hoffenheim

Edmir Škorić

U premijernom susretu nove sezone njemačke Bundeslige Bayern je uz dosta poteškoća savladao Hoffenheim s 3:1.

Sjajan meč odigran je na Allianz Areni, ali Hoffenheim je pokazao da nije slučajno u Ligi prvaka, te je umalo uskratio slavlje na početku nove sezone aktuelnom prvaku.

Bavarci su poveli u 23. minuti kada je Joshua Kimmich izveo korner, a Thomas Muller uspio glavom da loptu smjesti u mrežu Hoffenheima.

Bilo je šansi u posljednjih 10 minuta prvog dijela, Joelintonje propustio veliku za goste, Muller i Coman za domaće, no na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu.

U 56. minuti poništen je gol Lewandowskog zbog ofsajda, a samo minutu kasnije Szalai donosi Hoffenheimu izjednačenje, a asistenciju je upisao bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, koji je odigrao fantastičan meč i među najbolje je ocijenjenim igračima gostujućeg tima. Trener Nagelsmann nije ga pustio da ode i čini se da će bh. reprezentativac biti od velike pomoći ovom timu u novoj sezoni.

Iako je odbrana gostiju bila na nivou, sve je upropastio rezervista Nordtveit, koji je ušao u 74. minuti, a pet minuta kasnije srušio je Riberyja. Lewandowski je pucao penal, golman odbranio, a onda natrčao Robben i zabio. Slavlje je prekinuto nakon pregledavanja VAR-a, ponovio se penal, a ovaj put Lewa je bio siguran za 2:1.

Treći gol i novi poništen postigao je Thomas Muller, koji je nakon udarca Goretzke postavio konačnih 3:1. Ipak, opet VAR i gol je poništen jer je Muller igrao rukom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, gol Robbena na asistenciju Mullera u 90. minuti bio je čist kao suza i Bavarci su upisali pobjedu i na najbolji način krenuli u napad na novu titulu s novim trenerom Nikom Kovačem.

Bundesliga, 1. kolo:
Bayern - Hoffenheim 3:1 (Muller 23, Lewandowski 79, Robben 90/ Szalai 57)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.