Ko bi slavio u meču Bayerna i ostatka Bundeslige? Čini se Bavarci...

Da li će se nastaviti dominacija ekipe iz Minhena i ove sezone?

Ko bi slavio u meču Bayerna i ostatka Bundeslige? Čini se Bavarci...

Duelom Bayerna i Hoffenheima večeras i zvanično počinje nova sezone Bundeslige, a glavno pitanje je i dalje: Može li neko prekinuti dominaciju Bavaraca?

Bayern je prošle sezone, uz veoma mali otpor glavnih konkurenata, stigao do šeste uzastopne titule prvaka Njemačke, a malo je onih koji bi se smjeli kladiti da na proljeće naredne godine bavarski velikan neće proslavljati i sedmi vezani naslov prvaka države.

Jasno je da Bavarci posjeduju superioran igrački kadar u odnosu na ostale klubove Bundeslige, a u Blacaher Reportu su se potrudili da uporede najboljih 11 Bayerna i najboljih 11 ostatka Bundeslige i čini se, ukoliko "bacimo pogled" na ova dva tima, da je dominacija ponosa Bavarske zagarantovana i u sezoni 2018/2019.

Tako su u prvom postavi Bayerna Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Martinez, Muller, Thiago, Robben, Ribery i Lewandowski, dok najboljih 11 ostatka Bundeslige čine: Fahrmann (Schalke 04), Kaderabek (Hoffenheim), Akanji (B. Dortmund), Naldo (Schalke 04), Plattenhardt (Hertha), Witsel (B. Dortmund), Bender (Bayer Leverkusen), Reus (B. Dortmund), Pulisic (B. Dortmund), Brandt (Bayer Leverkusen), Werner (RB Leipzig).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno da bi se u najboljih 11 ostatka Bundeslige mogli uvrstiti još neki igrači poput supertalentovanog Leona Baileyja, ali i Bayern raspolaže sa još nekoliko fudbalskih majstora koje Bleacher Report ovom prilikom nije uvrstio u tim. Dovoljno je reći da su tu James Rodriguez i Kingsley Coman, pa je jasno kolika je nadmoć Bayerna u Bundesligi, barem "na papiru".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi