Zrinjski sretno do tri boda

U iščekivanju reza · Komentar

Bodovi koje je Zrinjski priželjkivao prije meča s Tuzla Cityjem legli su na konto aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. No već tu može prestati svo zadovoljstvo nakon sinoćnje predstave Zrinjskog protiv novaka u PL. 

Da na golu sinoć nije bilo fenomenalnog Brkića, vrlo lako su gosti mogli kući otići pjevajući. Tuzla City je bila ekipa koja je diktirala tempo, stvarala prigode i igrala dok su Plemići nijemo gledali motiviranije goste kako srećom po Zrinjski, promašuju stopostotne prigode. Sve promašaje Tuzlaka kaznio je u trenutku inspiracije odličnim potezom Nemanja Bilbija koji je preciznim udarcem matirao Fejzića.

Mogli su kasnije gosti i do boda, no već spomenuti sjajni Brkić ih je onemogućio u tome. Premalo trke, premalo želje bilo je sinoć u igri Zrinjskog. Promijenilo se to kada je Blaž Slišković umjesto umornih i indisponiranih Filipovića i Todorovića uveo mladog Stanića i Bekića čija su svježina i želja za igrom unijeli malo krvi u igru Zrinjskog.

I sam Baka je priznao da su njegovi nogometaši ukrali pobjedu Tuzlacima koji su se mostarskoj publici predstavili u odličnom svjetlu. Sretna zvijezda uoči gostovanja Zvijezde 09 pogledala je sinoć Plemiće i u Mostaru ostavila bodove koji su im nasušno bili potrebni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo kada će se novo pojačanje u vrhu napada Veselinović priključiti sastavu i hoće li njegovo iskustvo i realizacija uspjeti pridonijeti igri Zrinjskog. Igri koja je ruku na srce u posljednje vrijeme neprepoznatljiva i koja je izgubila onaj žar koji ju je krasio u godinama kada se slavilo pod Bijelim Brijegom.

Rezovi koje je najavio Baka, po njegovim riječima desit će se na reprezentativnoj pauzi koja će se desiti nakon osmog kola i gostovanja kod uvijek neugodne Krupe koju ove sezone predvodi sjajni i raspucani Elvir Koljić. Bit će uistinu interesantno vidjeti koga je i što Baka detektirao kao višak i kao uzrok lošijih ovosezonskih partija Zrinjskog. Jer i ovo što laičke oči zasad vide je previše...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.