U narednim danima konačna odluka

Sudije iz Premijer lige sude veliki derbi Veleža i Olimpika?

Endin Čaušević

Narednog vikenda na programu su utakmice četvrtog kola Prve lige FBiH, a u centru pažnje bit će utakmica u Mostaru gdje veliki derbi igraju Velež i Olimpik.

Velež je veoma dobro startao u novoj sezoni s tri pobjede i nalazi se na prvom mjestu tabele, dok je Olimpik trenutno osmi sa četiri boda. Jasno je da će ovo biti veliki derbi u Mostaru, a o tome misle i u Nogometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, kako nezvanično saznajemo utakmicu u Mostaru će najvjerovatnije suditi sudije iz Premijer lige BiH. Zbog važnosti utakmice, ali i činjenice da je ovo veliki derbi jasno je da svi žele da protekne sve bez problema. Konačna odluka o ovome bit će poznata u narednih nekoliko dana.

Pored derbija u Mostaru u ovom kolu sastaju se još: Zvijezda - Gorađde, Metalleghe - igman, Novi Travnik - Vitez, Bratstvo - Orašje, Bosna - Rudar, Čapljina - Slaven i Jedinstvo - TOŠK. Sve utakmice igraju se u subotu s početkom u 16:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.