Olimpik danas dobija bodove, Goraždu u četvrtak slijedi kazna
Gradski stadion u Goraždu će, najvjerovatnije, biti suspendovan na nekoliko utakmica.

Epilog prekinute utakmice

Olimpik danas dobija bodove, Goraždu u četvrtak slijedi kazna

Treće kolo 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine obilježila je utakmica Goražda i Olimpika, koja je prekinuta na poluvremenu zbog fizičkog napada na sudije i to pri rezultatu 0:0.

Kada je glavni sudija Haris Poprženovć poslao igrače na odmor, nekoliko nezadovoljnih domaćih navijača napalo je suce, a neredi su se nastavili i pri ulasku sudija u svlačionicu gdje je, navodno, došlo do novog napada.

O ovoj utakmici će biti mnogo govora na današnjoj sjednici Takmičarske komisije NSFBiH, a kako saznaje SportSport.ba, susret će gotovo sigurno biti registrovan rezultatom 3:0 za Olimpik. Svi materijali su prikupljeni baš kao i izjave napadnutih lica, pa sve ukazuje da će sarajevskom timu biti dodijeljena pobjeda za 'zelenim stolom'.

Za Goražde je loša vijest i to što je za četvrtak zakazana sjednica Disciplinske komisije NFSBiH na kojoj će također ova utakmica biti top tema.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S obzirom da su napadnuta službena lica, Goražde očekuje žestoka kazna a, prema nezvaničnim saznanjima SportSport.ba, njihov stadion će najvjerovatnije biti suspendovan na nekoliko utakmica. Naravno, novčana kazna je neizbježna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi