US Open, 2. kolo

Nadal lako protiv Pospisila, dalje idu Del Potro, Anderson, Lajović, Shapovalov...

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se rano jutros po našem vremenu u treći krug US Opena i to nakon što je pobijedio Kanađanina Vaseka Pospisila sa 3:0 u setovima.

Nadal je bio veliki favorit u ovom meču, a tu ulogu je bez većih problema opravdao na terenu. Branilac trofeja iz prošle godine je prvi set dobio sa 6:3, da bi kasnije slavio sa 6:4 i 6:2 za prolaz dalje i susret protiv Karena Khachanova.

Osim njega, dalje je prošao i Juan Martin Del Potro koji je savladao Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima, a on će u nastavku turnira igrati protiv Španca Fernanda Verdasca.

Dalje ide i Kevin Anderson koji je bio bolji od Jeremyja Chardyja sa 3:0, dok je Dušan Lajović izgubio jedan set protiv Britanca Nirrieja. Isner je sa 3:2 porazio Čileanca Jarryja, baš kao i Denis Shapovalov Italijana Seppija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.