Nadal nakon pobjede: Ferrer je zaslužio više

Španac se biranim riječima oprostio od sunarodnjaka

Nadal nakon pobjede: Ferrer je zaslužio više

Španski teniser Rafael Nadal rano jutros po našem vremenu se plasirao u drugi krug US Opena i to nakon što mu je meč 1. kola predao David Ferrer kod rezultata 1:0 u setovima za Nadala.

To je bio i posljednji meč na Grand Slam turnirima za Ferrera koji je najavio povlačenje na kraju sezone, a Nadal je nakon plasmana dalje poručio da je Ferrer zaslužio više od posljednjeg Grand Slama.

"Očekivao sam težak meč jer David voli da se nadirava. Obzirom da je ovo njegov posljednji Grand Slam turnir, očekivao sam da će izaći na teren i uživati, što je i uradio. Tužan sam zbog svega što se dogodilo i žao mi je što mu je ovo bio posljednji meč na Grand Slamu, ali to je život. Zaslužio je više, ali siguran sam da će to i dobiti na posljednjem turniru kojeg bude igrao", rekao je Nadal koji je potom dodao:

"Dugo nismo igrali zajedno u Davis Cupu, dijelimo neka vrlo lijepa sjećanja. On mi je dobar prijatelj, dobra je osoba i svima će nedostajati".

Podsjetimo, Nadal će u drugom kolu igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospisila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi