Nadal: Đokovićev povratak u vrh je očekivan, i meni je bilo isto...

Nikada nije sumnjao

Nadal: Đokovićev povratak u vrh je očekivan, i meni je bilo isto...

Iako se 18 mjeseci mučio kako sa povredom, tako i sa formom, Novak Đoković u posljednje vrijeme igra fantastično. Osvojio je Wimbledon i Cincinnati, te se vratio na šesto mjesto na ATP listi.

Mnogi su Đokoviću predviđali da se nikada neće vratiti u svjetski teniski vrh, ali zna se ko nikada nije sumnjao u to - Rafael Nadal.

"Ne jednom, već više puta sam tokom karijere bio u situaciji poput Đokovića. Znam kako stvari tada funkcionišu i sve što je tada potrebno za povratak jeste vrijeme i zdravlje. Ako se vrati motivacija, to je to, jer tenis ne može da se zaboravi igrati", rekao je Nadal, te se prisjetio perioda kada je i sam prolazio kroz krizu:

"Mnogi su sumnjali i u mene, ali moram biti iskren i reći da me to nije nešto posebno motivisalo. Nije mi potrebna dodatna motivacija da bih svakog dana igrao sa puno strasti. Razumijem svačije sumnje i dileme, to je sastavni dio sporta i života uopšte. Ništa u životu nije jednostavno".

Rafael Nadal se u posljednje vrijeme sastajao sa Novakom Đokovićem, a njihov posljednji duel bio je u polufinalu Wimbledona kada je srbijanski teniser slavio sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi