Imat će tu čast

Koljić će igrati na prekrasnom stadionu koji nevjerovatno liči na Velodrome

Najbolji strijelac Premijer lige Elvir Koljić postao je novi fudbaler rumunske Universitatee Craiove, u koju je prešao iz Krupe za obeštećenje od 450.000 eura.

Universitatea je klub koji je osnovan 1948. godine i našoj javnosti je najpoznatiji po tome što je bio protivnik Željezničara u osmini finala Kupa UEFA u sezoni 1984/85. kada su Plavi sa Grbavice stigli do polufinala. U dvomeču sa Rumunima, Željezničar je bio bolji rezultatom 4:2 (0:2, 4:0).

U novijoj historiji, Universitatea je izrasla u jedan od najboljih rumunskih klubova i prošle sezone je osvojila Kup. Takmičenje u Ligi 1 je završila na trećem mjestu iza Cluja i Steaue.

Od prošle godine, Craiova igra na stadionu koji je definitivno jedan od najljepših u Evropi. Njegov zvanični naziv je Stadionul Ion Oblemeco i mnogi ga zovu "mali Velodrome" zbog velike sličnosti sa kultnim stadionom Olympique Marseillea.

Elvir Koljić će imati čast da nastupa na stadionu u čiju su izgradnju uložena 52 miliona eura i čiji je kapacitet 30,983 sjedećih mjesta.

Stadion Craiove otvoren je u novembru 2017. godine uz spektakularnu ceremoniju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.