Majstor ostaje majstor: Bilbija simultankom pretekao Ahmetovića i Krpića

Sjajna partija u zaostalom susretu Premijer lige

Majstor ostaje majstor: Bilbija simultankom pretekao Ahmetovića i Krpića

Samir Mlaćo

Partiju za pamćenje pružio je sinoć u pobjedi svog Zrinjskog nad Zvijezdom 09 5:2 sjajni Nemanja Bilbija. 

Bilbija je upisao čak četiri pogotka, te zaradio ovacije navijača Pod Bijelim brijegom. Za goste je bio prava enigma, a šef struke Zvijezde 09 Milan Đuričić istakao je poslije susreta da je Bilbija pravi kiler, te da ga poznaje još iz vremena kada ga je trenirao u Zvijezdi 09.

Četiri pogotka u sinoćnjem meču Bilbiji su donijela i drugo mjesto na listi strijelaca Premijer lige BiH. Sada na svom kontu ima šest postignutih pogodaka, te se nalazi odmah iza Elvira Koljića (FK Krupa) koji se čak osam puta upisao u listu strijelaca.

Simultankom sonić Bilbija je pretekao Mersudina Ahmetovića (FK Sarajevo) i Sulejmana Krpića (FK Željezničar) koji su postigli po pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi