Bivši igrač Reala se vratio kući

Fabio Coentrao u Rio Aveu · Zvanično

E. Škorić

Bivši igrač Real Madrida Fabio Coentrao predstavljen je u portugalskom prvoligašu.

Coentrao je ponikao u Rio Aveu i sada se vraća u matični klub. Tridesetogodišnji stoper je predstavljen u ovom portugalskom timu, a u koji dolazi kao slobodan igrač iz Real Madrida.

Iako je portugalski reprezentativac za Kraljeve vezan sedam godina, upisao je tek 58 nastupa, a posljednjih sezona bio je posuđen Monacu i Sportingu.

U Rio Aveu su svjesni da je riječ o iskusnom i jako kvalitetnom defanzivcu, koji je također još uvijek priznat u evropskim nogometnim okvirima i nema dileme da će i navijači biti jako oduševljeni zbog njegovog dolaska.

U karijeri je još igrao za Benficu, Nacional i Zaragozu, a od trofeja najistaknutiji su dva La Lige s Realom, dva naslova Lige prvaka, Kup Španije, Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.