Ronaldo se nije pojavio u Monte Carlu, Allegri otkrio: Bio je ljut

Portugalca "uznemirio" UEFA-in odabir

Ronaldo se nije pojavio u Monte Carlu, Allegri otkrio: Bio je ljut

Jučer je u Monte Carlu obavljen žrijeb grupa za Ligu prvaka, a tokom žrijeba su podijeljene i nagrade UEFA-e za najbolje u protekloj sezoni.

Nagrade su mahom pokupili fudbaleri Real Madrida. Najbolji golman Evrope u protekloj sezoni je Keylor Navas, defanzivac Sergio Ramos, veznjak Luka Modrić, a napadač Cristiano Ronaldo, dok je najprestižnije priznanje, ono za najboljeg igrača, pripalo Luki Modriću.

Za ovo prestižno priznanje su osim Modrića konkurisali još Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo, a iako je fudbaler Liverpoola bio prisutan na svečanosti u Monte Carlu, Ronaldo se nije pojavio.

Nakon što je Modriću uručena nagrada za najboljeg UEFA-inog igrača, oglasio se i Ronaldov menadžer koji je takvu odluku nazvao smiješnom, dok je danas trener Max Allegri otkrio da Portugalac bio ljut što njemu nije pripalo pomenuto priznanje.

"Ronaldu ide dobro, dobro radi na treninzima. Normalno je da je jučer bio ljut jer je prošle sezone postigao 15 golova u Ligi prvaka i zajedno sa Modrićem i svima ostalima osvojio trofej. Zbog toga je bio jako uznemiren, ali sve ovo samo pokazuje da on želi nastaviti raditi i biti što bolji za našu ekipu, to je velika prednost", istakao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Ronaldo je ovog ljeta napustio Real Madrid nakon devet izuezetno uspješnih godina na Santiago Bernabeu, te je u senzacionalnom transferu obukao dres Juventusa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Realno izbor modrica za najboljeg uefa igraca prosle sezone je smjesan. Luka jeste odigrao vrhunski SP i za to je dobio nagradu za najboljeg igraca prvenstva, ali u ligi prvaka i spanskoj ligi je bio sve samo ne najbolji. Ono su su ronaldo i salah igrali u toku prosle sezone je hladno za 3 klase iznad lukine igre.
42 10
Mahir
jebeni egoista
16 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi