Premijer liga BiH

Mladost zaustavila Slobodu i došla do prve pobjede u sezoni!

Midhat Šljivak

Sloboda je u 8. kolu Premijer lige gostovala u Doboj Kaknju kod Mladosti i nakon četiri utakmice je doživjela poraz rezultatom 1:0.

Sloboda je krenula ofanzivno u ovom meču. Pokušali su gosti doći do ranog gola, ali u tome nisu uspjeli, pa je jako brzo Mladost uspostavila egal igru.

Bilo je pokušaja na obje strane, ali onih pravih šansi nije bilo previše. Ipak, u 30. minuti domaći su došli do gola, a nakon odbijanca loptu u mrežu je pospremio Abid Mujagić za prednost od 1:0.

Potom je Sloboda ponovo krenula u ofanzivu. Imali su nekoliko opasnih napada, ali veoma dobri golman Velić nije dozvolio gostima da naprave previše u fazi napada.

Otvoreno se ušlo i u drugo poluvrijeme. Mladost je imala dvije sjajne šanse da poveća rezultat preko Markovića i Anđušića koji iz dobrih pozicija nisu uspjeli da pogode mrežu Vukliša.

Još nekoliko zicera imali su domaći. Guzina je sa dva metra uspio promašiti prazan gol, Deliću je zicer skinuo Vukliš, a Sloboda nije imala pravi odgovor u napadu.

Promašaji domaćih nisu naplaćeni. Ostalo je do kraja 1:0 i Mladost je prekinula pobjednički niz Slobode, te je stigla do prve pobjede.


Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Sloboda 1:0 (Mujagić 30')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Hreljić, Guzina, Anđušić, Marković, Delić, Sadiković, Bojo, Mujagić, Mišić, Isaković.

SLOBODA: Vukliš, Terzić, Adžem, Husejinović, Baraban, Ivetić, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.