Sudar starih rivala u Zenici, u Tuzli derbi novajlija
U Zenici su bez bodova ostali Zrinjski i Željezničar, da li će ista sudbina zadesiti i Sarajevo?

Pred nama je pet mečeva 8. kola Premijer lige

Sudar starih rivala u Zenici, u Tuzli derbi novajlija

Osmo kolo Premijer lige je pred nama, a danas je na programu pet utakmica, pa je jasno da ljubitelje domaćeg fudbala očekuje pregršt uzbuđenja.

Vjerovatno najviše pažnje privlači susret koji se od 20:00 sati igra na Bilinom Polju. Naime, fudbaleri Čelika puni samopouzdanja dočekuju lidera na tabeli - FK Sarajevo.

Čelik je nakon nešto lošijeg starta u seriji od četiri utakmice bez poraza, a od početka sezone su Zeničani uspjeli na Bilinom Polju savladati i Željezničar i Zrinjski, pa je jasno da se s pravom pred svojim navijačima nadaju pobjedi nad još jednim favoritom.

Sa druge strane, i Sarajevo igra odlično u posljednje vrijeme, a poraz od Radnika u prvom kolu je davna prošlost. Ukoliko ponove predstave protiv Zrinjskom i Zvijezde 09, izabranici Husrefa Musemića se mogu nadati novom trijumfu, ali će svakako imati težak zadatak na Bilinom Polju.

"Prije svega će biti jedna dobra utakmica, očekujem paklenu atmosferu. Znamo da je Čelik sezonu otvorio stvarno dobro, igraju odlično, posebno kući. Mi smo lider na tabelio i zbog toga smo vjerovatno favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Dat ćemo sve do sebe sutra da ostvarimo pozitivan rezultat,. Nakon dobrih rezultata i atmosfera se u ekipi podigla. Igramo dobro, posebno me raduje što više igrača postiže golove, tako da se nadam da će tako ostati i u nastavku sezone", poručio je napadač Sarajeva Krste Velkoski pred teško gostovanje u Zenici.

Uvijek neugodna Krupa, koja je u međuvremenu ostala bez najboljeg igrača Elivra Koljića (transfer u Rumuniju), na svom terenu dočekuje akutelnog prvaka, ekipu Zrinjskog.

Plemići su proigrali povratkom Blaža Sliškovića na klupu i sada žele vezati tri pobjede u prvenstvu. Podsjetimo, Zrinjski je u srijedu razbio Zvijezdu 09 u zaostalom meču 5. kola, dok je par dana ranije slavio i protiv Tuzla Cityja.

Uprkos lošem startu sezone Plemići se lagano bude i jasno je da su u Krupi na Vrbasu favoriti, a dodatni plus za Sliškovića je sjajna forma u kojoj igra njegov ponajbolji igrač Nemanja Bilbija.

Susret Krupe i Zrinjskog počinje u 17:00 sati, a u istom terminu je na rasporedu i duel Radnika i GOŠK-a u Bijeljini. Radnik može biti nešto zadovoljniji otvaranjem sezone, dok je GOŠK za sada upisao samo jednu pobjedu (nad Tuzla Cityjem), a sigurno obje ekipe vide ovaj međusobni duel kao odliču priliku za ostvarenje dobrog rezultata. Ipak, nezgodni Radnik je favorit protiv GOŠK-a, pošto su izabranici Mladena Žižovića na domaćem terenu uvijek na visini zadatka.

Sloboda koja je u sjajnoj seriji od četiri susreta bez poraza (tri pobjede i jedan remi) će istu željeti nastaviti i na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tuzlaci igraju odlično od dolaska trenera Nalića na kormilo ekipe, dok Mladost nikako da izađe iz evidentne rezultatske krize. Ipak, fudbalerima Mladosti ne nedostaje motiva da pokažu da loši rezultati nisu pravi pokazatelj kvaliteta ekipe, pa će Sloboda imati izuetno težak zadatak u Doboju kod Kaknja. I ovaj susret počinje u 17:00 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izuzetno zanimljivo će biti i u Tuzli gdje Tuzla City od 17:00 sati dočekuje Zvijezdu 09 u "derbiju novajlija". Ne može se reći da su Tuzla City i Zvijezda 09 do sada pokazali premijerligaški nivo fudbala, ali potencijal u obje ekipe sigurno postoji, a možda je upravo međusobni duel šansa za početak pozitivne serije potencijalnog pobjednika istog.

Susret Širokog i Željezničara na Pecari je na rasporedu sutra u 20:00 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Krupa Zrinjski XMladost Sloboda XTuzla City Zvijezda 09 1XRadnik Gosk 1Celik Sarajevo 2
2 12
Edin Merlin
Krupa Zrinjski XMladost Sloboda XTuzla City Zvijezda 09 1XRadnik Gosk 1Celik Sarajevo 2
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi