Razlog vrlo jednostavan

Riješena misterija: Walker objasnio zašto pravi rupe na svojim štucnama

Endin Čaušević

Manchester City je jučer na domaćem terenu pobijedio Newcastle (2:1) u utakmici četvrtog kola engleskog Premiershipa.

Aktuelni prvak Engleske do nova tri boda došao je teže nego što se očekivalo, a junak je bio Kyle Walker koji je početkom drugog poluvremena postigao gol za pobjedu. Walker se našao u centru pažnje, ali ne zbog gola već zbog rupa na svojim štucnama.

Walker već neko vrijeme igra u štucnama koje imaju rupe, a mnogi su se pitali zbog čega to radi igrač Cityja. Nakon jučerašnje utakmice Walker je konačno odlučio objasniti zbog čega pravi rupe u štucnama, te je poručio da to nije nikakav fazon, već da želi smanjiti rizik od povreda.

"Štucne koje imamo su premale za moje noge i jednostavno me previše stegnu i prave mi pritisak u nogama. Zbog toga sam imao bol u mišićima, ali kada sam počeo praviti ove rupe to je sve prestalo", poručio je Walker.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.