Drugu sezonu zaredom isti problem: Pep ga želi, ali radna dozvola odbijena!

Trener Manchester Cityja frustriran

Drugu sezonu zaredom isti problem: Pep ga želi, ali radna dozvola odbijena!

Čelnici Manchester Cityja su odlučili da ovog ljeta neće dovoditi novog defanzivnog veznjaka iako je jasno da je za već 33-godišnjeg Fernandinha barem povremeno potrebna zamjena.

Naime, 20-godišnji Douglas Luiz, koji je sa Cityjem 2017. potpisao petogodišnji ugovor, je impresionirao tokom predsezone, te ga je Pep Guardiola želio ove sezone u svom timu. Ipak, ponovo su se pojavili dobro poznati problemi.

Nedugo nakon potpisa za City, odbijen je Luizov zahtjev za radnu dozvolu u Velikoj Britaniji, pa je on proslijeđen sestrinskom klubu, Gironi, na posudbu.

Mladi Brazilac je upisao 15 nastupa za Gironu u La Ligi, ali je tokom predsezone impresionirao Pepa. Guardiola je odlučio da se Luiz treba vratiti na Etihad i priključiti prvom timu Cityja, a Građani su vjerovali da ovaj put neće biti problema sa radnom dozvolom.

Ipak, britanske vlasti su ponovo odbile izdati radnu dozvolu Luizu, pa je on bio primoran ponovo otići na posudbu i naravno ponovo u Gironu. Ovaj katalonski klub je danas i potvrdio novi angažman Douglasa Luiza, nesuđenje zamjene za Fernandinha u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jako mi je teško ovo razumjeti. Tamo neki čovjek koji nikada nije vidio jednog igrača ili jedan trening odlučuje da li je neko sposoban i dovoljno kvalitetan da igra fudbal. Prihvatam pravila, ali ih ne razumijem jer svako na svijetu može raditi kada god to poželi. Volio bih da odluku o odbijanju zahtjeva nisu saopštili jučer, mogli su nas bar obavijestiti 15 dana prije da znamo šta nam je raditi", poručio je nakon vijesti o sudbini Douglasa Luiza frustrirani Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi