Splićani traže novog trenera

BiH mu zabila pet komada, sada preuzima Hajduk?

Čelnici Hajduka u potrazi su za novim trenerom.

Splićani su katastrofalno otvorili novu sezonu u HNL-u, a ceh za loše rezultate je, po običaju, platio dosadašnji trener Željko Kopić, za čijom zamjenom na Poljudu od sinoć intenzivno tragaju.

U tom kontekstu najprije se pominjao Igor Tudor, kao i Edoardo Reja, a kako javljaju hrvatski mediji, u igri za klupu 'bilih' sada je i 42-godišnji Magnus Pehrsson koji je trenersko ime izgradio u Švedskoj.

Jedno vrijeme Pehrsson je radio i kao selektor Estonije. Tu se, gledajući dosadašnju trenersku karijeru, i najviše zadržao, a posla ga je koštala utakmica sa Bosnom i Hercegovinom u septembru 2016. godine kada su ga Džeko i društvo zabili 5:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Još je vodio Aalborg, Sirius, Goteborg, Djurgardens, te Malmo s kojim je 2016. godine bio i prvak Švedske, mada se na to ne gleda s izrazitim divljenjem jer je riječ o višestrukom prvaku i prije tog naslova.

Ostaje da se vidi kome će na kraju povjerenje biti ukazano. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.