Razbijanje mitova: Tri utakmice PL među devet najgledanijih u regionu ove sezone

Sarajevski derbi na prvom mjestu

Razbijanje mitova: Tri utakmice PL među devet najgledanijih u regionu ove sezone

Za Premijer ligu Bosne i Hercegovine se često govori da ne zanima nikoga, da je niko živ ne gleda i da je posjeta na tribinama smiješna.

Da bismo provjerili koliko su ti navodi tačni upustili smo se u malo istraživanje i uporedili najgledanije utakmice Premijer lige BiH sa najgledanijim duelima iz zemalja regiona: Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Rezultati su pomalo začuđujući, jer se čak tri utakmice našeg prvenstva nalaze među devet najgledanijih susreta u dosadašnjem dijelu sezona u ligama bivše Jugoslavije. Da bude još interesantnije, najgledaniji meč do sada odigran je upravo u BiH!

Napomena: Brojke su preuzete sa zvaničnih stranica nacionalnih prvenstava BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/10 Kreni

Top Komentari

Bosnia11
Sve to uredu al gdje ima da samo jedna televizija (MojaTv) prenosi najbolje utakmice kola i da se nema nigdje drugo gledat ta ista utakmiva. **bo te liga takva kad na tv ne mogu gledat derby kola.
59 4
redbull
Nama posjeta nije problem, vrlo lahko mozemo imati najposjeceniju ligu na balkanu. Problem je sto kvalitete nemamo, infrastrukutre, travnjaci pogotovi kriticni.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi