Splićani hitno traže trenera

Na klupu Hajduka stiže svjetski poznato ime?

Kao grom iz vedra neba je Hrvatskom odjeknula vijest da bi na klupu Hajduka mogao doći slavni Sven-Goran Eriksson.

Iako na prvu zvuči nerealno, legendarni švedski trener je ponuđen Upravi splitskog kluba koja hitno traga za stručnjakom koji će probuditi ovaj klub iz krize u kojoj se nalazi.

Da u priči o Erikssonu ima istine potvrdio je hrvatski menadžer Miroslav Bičanić, koji je poručio:

“Da, istina je, ja sam Hajduku ponudio Sven-Gorana Erikssona i imam punomoć za njegovo dovođenje. Još čekamo odgovor s Poljuda, pa ćemo vidjeti kako će se to rasplesti”.

Sven-Goran Eriksson je u karijeri vodio tri reprezentacije (Englesku, Meksiko i Obalu Slonovače), te još veliki broj slavnih evropskih klubova (Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio, Manchester City…) a posljednjih nekoliko godina je radio u Kini.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ako se Eriksson zaista skrasi na Poljudu, bit će zanimljivo vidjeti ko će i na koji način platiti ovog svjetski poznatog trenera koji će sigurno imati visoka potraživanja.

Hajduk se nakon šest kola HNL-a nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli bez ijedne pobjede, a danas je smijenio trenera Željka Kopića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.